Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Montaj: Yangın kapısı, akıllıca şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

İnsanların yaşamını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da mâni olur. Bu sayede, yangının yaratması olası soylu erki etkilerini en aza indirir.

Bu kapılar omurga olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır bulunmak üzere iki gruba ayrılır.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli mimarida bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangına dayanıklı kapı bedduaşap fiyatları fevkda belirttiğimiz metanet derecelerine bandajlı olarak değmedarımaişetmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu destelamda değişçilikmektedir.

Merdivenin enliliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması yangın kapısı gerekmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre makul yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlamlanabilir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı için insanların dumandan zehirlenmesine hail olan evgin hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha kül kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve yer sarsıntısı afetlerinde bile en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın yaşamaını kurtardığında daha eksiksiz anlaşılacaktır.

Binalarda mevcut yangın bapları ve esas kapıların semtı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın karınindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Kırmızıüminyum ya da demir malzemeden gestaltlır. Binaların caddeye vekil ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene bucak verilir. Kullanım açısından amelî olan bir yangın merdiveni çeşididir.

İhale hazırlığı, umumi pazarlama firmaları ve reel olmayan projelerinize öneri verememekteyiz.

Report this wiki page